Jeroen Meganck

- Elke sporter, ongeacht het niveau of de sport, kan bij mij terecht met vragen over het optimaliseren van de prestatie of het terugvinden van het sportplezier. Tijdens het eerste gesprek werken we samen om helder zicht te krijgen op jouw specifieke vraag en doe ik een voorstel voor de manier waarop een eventuele verdere samenwerking vorm zou kunnen krijgen. Dat laat je rustig bezinken en combineer je met jouw aanvoelen van ‘de klik’ tussen ons om te beslissen of we samen verder in zee gaa
- Ook federaties en clubs kunnen bij mij terecht voor een structurele samenwerking: de begeleiding van hun sporters, maar ook coach the coach of projecten gericht op ouders behoren tot de mogelijkheden. Opnieuw vertrekken we vanuit het concretiseren van jullie vragen en noden, op basis waarvan ik een voorstel met bijhorend budget uitwerk en aan jullie voorleg.
- Lezingen en workshops behoren eveneens tot de mogelijkheden. Thema’s kunnen daarbij variëren van erg algemeen (bv kennismaking met sportpsychologie) naar gericht (bv zelfvertrouwen) tot specifiek (bv de rol van de caddy tijdens golfwedstrijden).
Kan ik je zelf niet verder helpen, of ken ik collega’s die je beter op weg kunnen zetten, dan verwijs ik je graag door. Dankzij het netwerk dat ik de voorbije 20 jaar heb uitgebouwd, zijn er altijd wel opties, zowel binnen de sportpsychologie als aanverwante disciplines (sportvoeding, sportmedische omkadering…).
Contact gegevens:
Privépraktijk: Berchemlei 101, 2140 Borgerhout (www.spoc.be)
S.P.O.R.T.S. (sportmedisch keuringscentrum UZA): Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem (https://www.uza.be/sports)
Gsm: 0495 90 92 56
E-mail: jeroen@spoc.be
- De passie voor sportpsychologie is de rode draad in mijn (beroeps)leven, te starten in 2001 toen ik SPOC, mijn eigen praktijk als sportpsycholoog, heb opgestart. Naast de individuele begeleiding van sporters uit allerlei sporttakken (van acrogym tot zweefvliegen), van alle niveaus (van recreant tot Olympiër) en van alle leeftijden (U12 tot 50+), zijn er sindsdien ook meerdere jarenlange structurele samenwerkingen ontstaan met verschillende topsportorganisaties (Vlaamse Atletiekliga, Vlaamse zwemfederatie, Peddelsportfederatie, S.P.O.R.T.S. …) voor de mentale begeleiding van hun beloftevolle en elite sporters.
Het waren mijn ervaringen als hulptrainer die de trigger vormden om psychologie te gaan studeren in de zoektocht naar de beste manier om mijn sporters te begeleiden. Na mijn licentiaat in de klinische psychologie (UGent, 2000) volgde dan ook nog een specialisatiejaar, de European master in exercise and sport psychologie (KULeuven & University of Jyväskylä, 2001). Na heel wat jaren in het veld als sport- en gezondheidspsycholoog, ben ik deeltijds teruggekeerd naar de KULeuven om mijn doctoraat in de bewegingswetenschappen te behalen (2016).